Je CV houdt je Gevangen

5 mei 2024

Wanneer je steeds minder energie en voldoening uit je werk haalt en nadenkt over wat dan wél bij je zou passen is er één ding dat je als eerste zou moeten doen…


Je CV verbranden.


Niet letterlijk natuurlijk…. Maar ik leg je uit waarom.


Je CV houdt je gevangen.


De meeste mensen nemen hun opleiding en werkervaring als leidraad bij de zoektocht naar een nieuwe richting.


Je kijkt dan bijvoorbeeld naar wat je kunt, waar je ervaring in hebt, goed in bent en gaat dan bedenken: Wat kan ik nog meer, welke opties heb ik?


Niet doen!


Je blijft dan namelijk steeds binnen dezelfde kaders denken.


Daarnaast is de kans groot dat als je op ideeën komt die totaal niet aansluiten bij je CV je die bewust of onbewust gaat afwijzen, omdat ze niet realistisch voelen.


Bij Het Passie Profiel zien we juist constant mensen die wél iets compleet anders gaan doen, daar gelukkig in worden en ook hun inkomen mee kunnen verdienen.


Je bent niet je verleden


Je bent nu een ander mens dan vroeger. De carrièrekeuzes die je vroeger gemaakt hebt zou je nu waarschijnlijk niet meer maken.


Ook dat maakt je CV nutteloos bij de zoektocht naar je échte passie.


Stel jezelf daarom eens de vragen:

  • Wie ben ik zonder mijn CV?
  • Wie ben ik zonder mijn opleiding?
  • En zonder mijn werkverleden?


Dat is het startpunt voor je zoektocht naar echte vervulling.


ps: Je kunt via de site altijd een vrijblijvend oriëntatiegesprek aanvragen voor een modern, holistisch loopbaantraject dat uitgaat van wie jij bent als mens

Over het Passie Profiel

Het Passie Profiel is een moderne combinatie van holistische en traditionele loopbaanbegeleiding die nieuwsgierige en gedreven professionals met carrièretwijfels helpt om op een eigenzinnige manier te ontdekken waar ze écht blij van worden en bewuste keuzes te gaan maken zodat ze hun inkomen kunnen gaan verdienen met werk dat past bij wie ze werkelijk zijn.

Lees meer