Het Passie Profiel Traject

Klaar met al die carrièretwijfels? Start dan met het leukste loopbaantraject van Nederland!

Wat is Het Passie Profiel?

Het Passie Profiel is een moderne methode die nieuwsgierige en gedreven professionals met carrièretwijfels helpt om op een eigenzinnige manier te ontdekken waar ze écht blij van worden en bewuste keuzes te gaan maken, zodat ze hun inkomen kunnen gaan verdienen met werk dat past bij wie ze werkelijk zijn.

Het is onze visie om een betere wereld te creëren door mensen in staat te stellen om hun eigen toekomst te kiezen en te gaan verwezenlijken.

“Alle verandering begint met een beslissing”

ACTIEF SINDS 2010

De methode voor Het Passie Profiel is sinds 2010 in ontwikkeling en gebaseerd op gedegen onderzoek, de kennis van talloze experts en jarenlange praktische toepassing met meer dan 1000 klanten.

PERSOONLIJKE AANPAK

We staan voor een persoonlijke aanpak, want iedereen is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen en wensen. Geen grote groepen dus, maar 1-op-1 begeleiding door een gecertificeerde Impact Coach naast het zelfstandig doorwerken van het studiemateriaal.

PRAKTISCH & REALISTISCH

Van functie of carrière wisselen, je baan opzeggen of iets voor jezelf starten doe je natuurlijk niet zomaar. We hebben allemaal onze verantwoordelijkheden en zijn vaak afhankelijk van ons inkomen. Het Passie Profiel is erop gericht om stap voor stap aan de slag te gaan en tot een compleet plaatje te komen dat haalbaar is en waar je vertrouwen in hebt, voordat je daadwerkelijk knopen doorhakt.

FOCUS OP TRANSFORMATIE

Kennis en informatie zijn overal te vinden. Waar wij excelleren is het daadwerkelijk integreren van de juiste kennis die voor jou belangrijk is in jouw persoonlijke situatie. Daarmee zorgen we voor echte levensveranderende transformatie en concrete resultaten.

‘Hoe zou je leven eruit zien wanneer je precies wist wat echt jouw ding, jouw Passie is en dat vol vertrouwen zou kunnen omzetten naar werk dat je meer energie, voldoening en vrijheid geeft, zonder je te laten leiden door twijfel, onzekerheid of de angst om te falen?’

Een nieuw tijdperk

We leven in een tijdperk waarin alles mogelijk lijkt te zijn en waarin we, anders dan nog maar enkele jaren geleden, op ontelbare manieren ons inkomen kunnen verdienen.

De waarden over werk die we van onze ouders en de voorgaande generaties hebben meegekregen blijken opeens niet meer voor ons te werken.

“Hard werken”, “werk hoeft niet leuk te zijn”, “sparen voor later”.

Het zijn ideeën die voortkomen uit de industriële revolutie en die onze samenleving ook heeft gebracht tot waar we nu zijn.

Het past echter niet meer bij deze tijd. De wereld is enorm aan het veranderen.

Onderzoek laat zien dat 40% van de Nederlanders ongelukkig is met zijn baan en dat slechts 12% bevlogen is in zijn werk. De Arbo Unie voorspelt dat binnen enkele jaren 25% van de werknemers regelmatig thuis komt te zitten met werk gerelateerde stressklachten.

Vooral de generatie van de midden dertigers tot en met de vijftigers heeft het vaak lastig.

Op die leeftijd ben je inmiddels een stuk verder in je carrière, waar je misschien ooit gewoon ingerold bent zonder er bewust voor te kiezen.

Video: De filosofie achter het Passie Profiel en waarom het zoveel betere resultaten oplevert dan traditionele loopbaan coaching

Is dit het nou?

Je hebt verantwoordelijkheden. Een hypotheek, wellicht een gezin en je bent een bepaalde levensstijl gewend.

En wanneer je dan begint te merken dat je minder energie of voldoening uit je werk haalt of de waardering voor je inzet mist, dan komen de vragen op een gegeven moment naar boven:

“Is dit het nou?”
“Wat kan ik anders?”
“En hoe dan, ik kan niet zomaar iets anders gaan doen?”

De drang naar verandering, naar plezier hebben in je werk en een stuk zingeving worden steeds groter.

Soms speelt ook het idee om iets voor jezelf te gaan starten. Maar wat dan, hoe dan en is het realistisch?

Je bent zeker niet de enige. Het hoort bij deze tijd.

De oplossing

Het Passie Profiel biedt de oplossing, omdat het dieper gaat dan traditionele loopbaan trajecten en een holistische aanpak kent.

Onze overtuiging is: Het werk dat je doet dient volledig aan te sluiten bij de persoon die je bent.

Zolang we gedreven worden door de waarden en verwachtingen van onze omgeving, cultuur en de maatschappij in plaats vanuit onze eigen kern zullen we nooit voelen dat we echt op onze plek zitten.

Het Passie Profiel is daarom ook een ontdekkingsreis naar jezelf.

Die ontdekkingsreis begint met loslaten van wie je niet bent: Je werkverleden, opleiding, aangeleerd gedrag en overtuigingen over werk en inkomen.

Wanneer we dat namelijk niet doen bestaat het gevaar dat we vanuit de identificatie met ons huidige werk/rol op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Dan komen we wellicht tot een resultaat dat mooi klinkt en aansluit bij onze CV, maar niet past bij wie we werkelijk zijn als persoon.

De kans is dan reëel dat je ook in een nieuwe rol weer gaat voelen dat dit het toch niet is.

Dit proces alleen al wordt door deelnemers vaak als ontzettend transformerend gezien.

passie profiel traject

Zodra we een antwoord hebben op de vraag: Wie ben ik? wordt het veel gemakkelijker om door te gaan naar de volgende vraag: ‘Wat wil ik?’. Je zult namelijk zien dat je veel sneller door gaat hebben of iets wel of juist niet bij je past.

De tweede reden waarom we bij Het Passie Profiel altijd van binnen naar buiten werken is dat we tegenwoordig op ontelbare manieren ons inkomen kunnen verdienen.

De beroepskeuzetesten van vroeger en traditionele loopbaanbegeleiding zijn gebaseerd op hokjesdenken:

“Dit is onze lijst van beroepen (hokjes), laten we kijken welke bij jou past.”

Dat past niet meer in een wereld met ontelbare verschillende hokjes.

Daarnaast ben jij als persoon natuurlijk uniek en niet in een hokje te plaatsen.

Met het Passie Profiel gaan we jou niet vertellen wat je zou moeten gaan doen, maar zoeken we samen naar de antwoorden en creëer jij helemaal je eigen hokje.

Dat zorgt ervoor dat het ook echt goed gaat voelen en dat je kunt stoppen met twijfelen, want het is volledig uit jezelf ontstaan. Dat geeft veel meer vertrouwen dan wanneer iemand anders jou vertelt wat bij je past.

Klaar voor jouw eigen Passie Profiel?

“We helpen mensen die willen groeien en die alles uit het leven willen halen met hun uitdagingen op het gebied van werk en inkomen.”

Wie ben jij?

Jij bent een professional met een groeimindset, je bent enthousiast en nieuwsgierig ingesteld. Je wilt vooruit, meer uit het leven halen, want je weet dat er meer in zit.

Jouw uiteindelijke droom is werk dat perfect aansluit bij wie je echt bent, bij jouw unieke talenten, vaardigheden, drijfveren en gewenste levensstijl.

Een baan of een eigen onderneming waar je energie en voldoening uit haalt, waarmee je een mooie bijdrage levert waar je ook nog eens goed voor beloond wordt.

Je kernwaarden sluiten aan bij die van ons: passie, vrijheid, groei, verbinding, eerlijkheid, nieuwsgierigheid.

Je weet dat geld verdienen een logisch gevolg is van de bijdrage die je levert en de impact die je maakt in het leven van anderen. Het komt niet zomaar aanwaaien en er is geen ‘quick fix’. Je bent dus bereid om de benodigde inzet te leveren.

Het roer omgooien en misschien wel iets heel anders gaan doen is een pad waardoor je als persoon enorm gaat groeien. Je gaat veel over jezelf leren en heel anders kijken naar de wereld en wat er allemaal mogelijk is.

Daar ga je niet alleen op werkvlak, maar op alle gebieden in je leven enorm veel profijt van hebben.

Het Passie Profiel

De methode bestaat uit de volgende 6 stappen die je op een gestructureerde manier doorloopt, met als resultaat jouw eigen Passie Profiel dat je ontvang na afloop van het traject:

Stap 1

INVENTARISATIE

Allereerst inventariseren we waar je nu staat en hoe je hier gekomen bent. Hoe ben je de persoon geworden die je nu bent? Hoe komt het dat je bepaalde keuzes gemaakt hebt, voor je huidige carrière gekozen hebt en op welke overtuigingen waren die keuzes gebaseerd? Je leert de persoon kennen die je tot nu toe bent geweest.

Stap 2

IDENTITEIT

Wat je doet op werkgebied dient aan te sluiten bij wie je bent als persoon. Anders speel je een rol en ben je niet congruent bezig. Dat kost energie. Wie ben je wanneer je de identificatie met je werkverleden en je opleiding los laat? Wie ben je zonder de conditionering door je opvoeding, familie, school, omgeving en vrienden? Hier komen we tot de kern van wie je echt bent. Weten wie je bent is een voorwaarde om te kunnen ontdekken welk werk bij je past.

Stap 3

IDEALE LEVEN

We leven niet om te werken, maar werken juist om een mooi leven voor onszelf en onze naasten te creëren. Hoe ziet dat ideale leven eruit? Het menselijk brein heeft richting nodig, een duidelijk beeld van hoe we ons leven zouden willen leven. Ons ideale werk past binnen dit leven, niet andersom. Zonder duidelijke visie voor onze toekomst vindt het brein geen rust, het gaat alle kanten op.

Stap 4

JOUW UNIEKE BIJDRAGE

Dit is de kern van het traject. Je passie, of zoals wij het noemen: ‘jouw unieke bijdrage’ om de wereld op je eigen manier een stukje mooier te maken. Werken is namelijk altijd iets bijdragen. Je helpt iemand of een organisatie met het oplossen van een probleem of uitdaging of voldoet aan een behoefte die bestaat. Daar word je voor beloond: Je salaris of het tarief dat je klanten betalen. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker zingeving meestal wordt: Het gevoel een betekenisvolle bijdrage te leveren en nuttig werk te doen. We formuleren een concreet statement gebaseerd op alle puzzelstukjes die we gaan onderzoeken.

Stap 5

PLAN

Een idee zonder plan blijft een wens of een droom. We gaan ervoor zorgen dat je niet alleen maar ontdekt waar je écht blij van wordt, maar er ook daadwerkelijk werk van maakt. We stellen een doel voor het komende jaar en maken een concreet actieplan. Dan kan binnen je huidige organisatie zijn of daarbuiten. Ook kijken we naar welke rol beter bij je past: werknemer of ondernemer. Het plan is natuurlijk altijd realistisch en houdt rekening met je persoonlijke situatie. Ook kijken we uitgebreid naar de talenten & vaardigheden die je al hebt of nog zou moeten ontwikkelen.

Stap 6

BLOKKADES

Wat zou je nog tegen kunnen houden? Soms zijn er bewuste of onbewuste emotionele of mentale blokkades die ons ervan weerhouden om door te pakken, ook al willen we wél graag. Dan zijn er twee opties: op wilskracht door blijven zetten of de onderliggende oorzaken aanpakken. We gaan het liefst voor optie twee en onze gekwalificeerde coaches helpen jou datgene bewust te maken en op te lossen wat er nog in de weg zit.

Ontdek wat je écht wilt, kom in je kracht, hak knopen door en haal weer energie uit je werk”

HET PASSIE PROFIEL TRAJECT

In 3 maanden tijd naar helderheid over wie je echt bent, jouw unieke talenten en passie. Je overwint je twijfels, komt in je kracht en maakt een gedegen implementatieplan.

Iedereen wil uiteindelijk een goed inkomen verdienen met werk waar hij energie van krijgt, voldoening uit haalt en succesvol in kan zijn.

Het begint allemaal met duidelijke antwoorden op de vragen: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat wil ik?’

Zodra we exact weten wat we willen, in onszelf geloven en enthousiast zijn, kunnen we een strategie en een plan gaan opstellen om ons nieuwe idee te valideren in de praktijk en daarna op een veilige manier uit te voeren.

De methode van Het Passie Profiel heeft zich al sinds 2016 bewezen met een moderne, 360 graden aanpak waarmee we alles uit je gaan halen dat misschien al heel lang verborgen zit.

Door te werken op mentaal, emotioneel en (een klein beetje) op spiritueel vlak ontdekken onze klanten niet alleen hun nieuwe richting, maar gaan ze het ook daadwerkelijk doen.

Bas passieprofiel

“Ben de persoon die je écht wilt zijn, zodat je kunt gaan doen wat je écht wilt doen.”

De sessies hebben mij enorm geholpen. Ik weet nu veel beter wat ik zowel privé als in het werk belangrijk vind en heb vertrouwen gekregen om de volgende stappen te zetten.

Esther

Ik was meteen enthousiast over de kwaliteit van het traject. Als docent ben ik natuurlijk kritisch, maar het zat gewoon goed in elkaar. Ik ontdekte dat ik echt moet gaan ondernemen.

Paulien

Het traject is geschikt voor jou wanneer je:

1. Klaar bent om nu te gaan ontdekken wat je echte passie, unieke talenten & vaardigheden zijn waar je ontzettend veel energie en voldoening van krijgt

2. Enorm wilt groeien als persoon en klaar bent om op alle gebieden van je leven in je kracht te gaan staan

  Wat we van jou verwachten:

  1

  Durf voor jezelf te kiezen en sta open voor een andere, modernere aanpak. Als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd had

  2

  Geniet van het proces. We lossen een hele grote puzzel op en meestal zie je niet direct het hele plaatje. Laat los en wees geduldig

  3

  Committeer jezelf. Doe het werk dat we je geven, vertrouw het proces, vertrouw je coach en zoek geen excuses

  Hoe ziet het eruit?

  ORIËNTATIEGESPREK EN EINDEVALUATIE

  • Introductiegesprek met jouw persoonlijke Impact Coach. Om kennis te maken en jouw leerdoelen te bespreken
  • Eindevaluatiegesprek na afronding om zeker te zijn dat we er alles uitgehaald hebben

  PERSOONLIJKE BEGELEIDING VAN JOUW IMPACT COACH

  • Minimaal 6 Een-op-een coaching sessies van 1 uur met een ervaren en gecertificeerde Impact Coach
  • Sessies vinden online of op locatie plaats, in overleg met de coach
  • Elke 2 weken een sessie

  DIGITALE LEEROMGEVING

  • Toegang tot de 6 modules in onze digitale leeromgeving met ruim 35 video’s en opdrachten
  • Elke 2 weken gaat er een nieuwe module open
  • Een jaar toegang tot de leeromgeving

  PERSOONLIJK PASSIE PROFIEL

  • Als afronding ontvang je van je coach jouw persoonlijke Passie Profiel met daarin de uitkomsten van je traject. Een mooi naslagwerk dat je ook houvast blijft geven in de toekomst.
  “We geloven dat iedereen met de juiste ondersteuning de capaciteit heeft om zijn echte passie te ontdekken en deze om te zetten naar een inkomen en een mooie levensstijl.”

  Bas Smeets, bedenker van het Passie Profiel

  Investering

  De investering voor een standaard Passie Profiel traject begint bij 1497 Euro excl. 21% BTW.

  Voor jongeren t/m 26 jaar en studenten geldt er een speciaal tarief vanaf 997 Euro excl. BTW.

  Elk traject start met een vrijblijvend oriëntatiegesprek met een gecertificeerde Impact Coach. 

  Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de uitkomst van het oriëntatiegesprek kan de coach Het Passie Profiel uitbreiden en/of aanpassen aan je persoonlijke wensen en behoeften.

  Je krijgt altijd een duidelijke offerte voordat je start.

  Vind hier een coach in jouw regio en boek direct een oriëntatiegesprek in.

  “Hoe zou je leven eruitzien wanneer je precies wist wat echt jouw ding, jouw Passie is en je dat vol vertrouwen zou kunnen omzetten naar werk dat je meer energie, voldoening en vrijheid geeft, zonder je te laten leiden door twijfel, onzekerheid of de angst om te falen?”

  Veel gestelde vragen

  Gaat dit voor mij wel werken, ik heb al zoveel geprobeerd?

  We hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om alle ervaringen die we hebben gehad met honderden mensen die in een soortgelijke situatie zitten te systematiseren. Dit programma is geen oppervlakkige cursus, maar een diepgaand proces naar jezelf, zodat we alle blokkades die er eerder voor zorgden dat je niet verder kwam, bewust kunnen maken en oplossen. We hebben vele tienduizenden euro’s uitgegeven aan onderzoek en onze eigen opleiding, om de meest effectieve methodes die er zijn op het gebied van zelfontwikkeling en loopbaancoaching samen te brengen. Als jij een commitment naar jezelf kunt maken om er helemaal voor te gaan, dan doet jouw coach dat ook en gaat dit proces voor je werken.

  Welke resultaten kunnen jullie garanderen?

  We begrijpen dat je op zoek bent naar een stukje zekerheid dat je nu de juiste keuze maakt. Maar besef dat er geen echte zekerheid is en dat altijd wanneer je iets nieuws gaat doen, het resultaat onbekend is. Totdat je het daadwerkelijk gedaan hebt.

  We kunnen de toekomst niet voorspellen en kunnen je daarom geen garantie geven over het resultaat, dat zou ook niet eerlijk zijn en dat is juist één van onze belangrijkste waarden.

  Dat gezegd hebbende, je coach gaat er volledig voor om jou te helpen om voor het einde van het programma niet alleen jouw passie, jouw unieke bijdrage glashelder geformuleerd te hebben, maar ook je blokkades te overwinnen, jou in je kracht te zetten en een concreet plan op te stellen voor je volgende stappen.

  Worden er eisen gesteld aan mijn vooropleiding?

  Er worden geen harde eisen gesteld aan je opleidingsniveau en werkervaring om het Passie Profiel traject te kunnen volgen. Wel verwachten we tenminste een HBO denkniveau met een goed zelfreflecterend vermogen. Bij twijfel bepaal je in een oriëntatiegesprek met de coach samen of het traject voor jou geschikt is.

  Is dit een online training, opleiding of coaching?

  Het Passie Profiel is een 1-op-1 coachingstraject. Het trainingsmateriaal wordt digitaal ter beschikking gesteld in een leeromgeving en daarnaast werk je samen met een door ons opgeleide en gecertificeerde Impact Coach.

  Doordat je het trainingsmateriaal en de bijbehorende opdrachten al zelfstandig door kunt werken ter voorbereiding op de 1-op-1 gesprekken hoeft je coach veel minder tijd te besteden aan de theorie, maar kun je met hem/haar heel gericht en efficiënt werken.

  Waar vind de coaching plaats?

  De gesprekken met je coach vinden in principe plaats op de locatie van je coach of via videogesprekken. Je kunt zelf je voorkeur aangeven bij de coach en hier samen afspraken over maken tijdens de kennismaking.

  Wat is de tijdsinvestering?

  Gemiddeld kun je rekenen op een studiebelasting van zo’n 3 tot 5 uur per week.

  Ik zie wellicht een toekomst voor me als ondernemer, is dit ook voor mij?

  Absoluut. Maak Jouw Impact (het bedrijf achter Het Passie Profiel) zet de methode ook al jaren in om mensen te helpen hun passie te vinden en daarna om te zetten naar een inkomen als ondernemer.

  In het traject kijken we ook of een rol als werknemer of ondernemer bij je past. Daarnaast kan je coach je wijzen op vervolgtrajecten om jouw nieuw gevonden passie om te gaan zetten naar gevalideerd bedrijfsconcept waar klanten ook echt op zitten te wachten.

  Waar kan ik terecht met vragen?

  Je vragen worden het beste beantwoord in een kennismakingsgesprek met een coach. Daarnaast kun je een coach in jouw omgeving ook mailen via zijn of haar website. Voor zakelijke aanvragen kun je mailen naar support@hetpassieprofiel.nl

  Plan een oriëntatiegesprek
  met een gecertificeerde coach
  in jouw omgeving